Притесняват ме всички процеси, които стават в страната и то

...
 Притесняват ме всички процеси, които стават в страната и то
Коментари Харесай

Щом ГЕРБ търсят битка с мен, ще я получат!

 „ Притесняват ме всички процеси, които стават в страната и то на фона на идното Европейско председателство “, уточни Радев
" Води се тази борба, въпреки че не смеят да я разгласят. Считайте, че веднага като я търсят, ще я получат ". Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос има ли борба сред него и ГЕРБ съобщи „ Фокус “.

Той бе на откриването на образователната година в Софийския университет „ Свети Климент Охридски “.

„ От всички дейности на политическа партия ГЕРБ следя, че или министър председателят губи надзор върху партията си или я предизвиква в борбата против мен “, съобщи той.

На въпрос ще организира ли полемика с премиера Бойко Борисов за рационализация на армията президентът разяснява: „ Очаквах министър председателят да озапти беквокалите си в Народното събрание, само че това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво “. Той добави, че към този момент не вижда смисъл от такава среща сред него и премиера. „ Решението и за самолетите, и за цялостната рационализация на Въоръжените сили е в ръцете на премиера, негова е и отговорността “, съобщи Румен Радев.

Във връзка с указа за назначение ръководител на Върховния административен съд (ВАС) президентът уточни: „ Вече разгласих, че чакам новият състав на Висшия правосъден съвет (ВСС) да удостовери кандидатурата. Мисля, че това е основателно и ще даде нова легитимност на кандидатурата в духа на промените в правосъдната система, които организираме “.

На въпрос това значи ли, че няма да подпише указа той разяснява: „ Ще разберете на 4-ти октомври “.

„ Притесняват ме всички процеси, които стават в страната и то на фона на идното Европейско председателство “, уточни той.

„ Управляващите гледат на това Председателство като на някаква омерта, която да подсигурява успокоение от вътрешната страна и легитимация извън “, разяснява президентът и добави, че би трябвало да се обърне внимание на централния управническия модел. „ Не поради това дали то ще бъде сполучливо или не. Считайте, че най-после ще бъдем „ потупани по гърба “, такава е практиката в Европа “, уточни Румен Радев.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР